Hivatalos ügyek intézése Budapesten – Cégalapítástól a nyereség elkönyveléséig

Kategória: Könyvelés | Dátum: 2012. december 28.
Címkék: könyvelés, székhelyszolgáltatás, cégalapítás

A vállalkozások nehéz helyzetben vannak, ugyanis a hivatalos ügyek intézése rengeteg időt emészt fel, az ezek elvégzésére felvett alkalmazott bére és annak járulékai pedig jelentős tételt tesznek ki még a közepes méretű vállalkozások költségvetésében is. A rendeletek folyamatos módosulásai következtében ma már csak a tényleges munka rovására tudnák a cégvezetők nyomon követni ezeket, illetve eleget tenni a bennük foglaltaknak.

A cégek hivatalos ügyeinek intézése természetesen a cégalapítással kezdődik, amihez székhelyre van szükség, így az ügyvezetők választhatnak, hogy magas havidíjjal kibérelnek egy irodát, vagy igénybe veszik egy, székhelyszolgáltatással foglalkozó vállalkozás segítségét, akik általában tárgyaláshoz szükséges helyet is tudnak biztosítani.
Az utóbbi megoldás azért is előnyös, mert ezek a szolgáltatók általában az egyéb hivatalos ügyek, például az adóbevallások elkészítését is vállalják, sőt a cég dolgozóinak bérszámfejtését is elvégzik, megtakarítva így az ezzel foglalkozó állandó alkalmazott bérköltségeit.

A vállalkozások működésével összefüggő, a tényleges tevékenységhez egyáltalán nem kapcsolódó ügyeket még hosszan lehet sorolni, így az itt található, folyamatosan frissülő bejegyzésekben arra törekszünk, hogy azok a cégvezetők is megismerkedhessenek ezek aktualitásaival, akik még nem ügyfeleink.

Hivatalos ügyek intézésében nagy gyakorlattal rendelkező munkatársaink folyamatosan képben vannak az adó és egyéb járulékokkal kapcsolatos jogszabályok aktuális helyzetéről, így a könyvelési szolgáltatásainkat igénybe vevő cégek között megoszlanak az ezekkel járó költségek, a megtakarítást pedig a vállalkozás fejlesztésére fordíthatják az ügyvezetők.

Jó helyen jár akkor is, ha csak információt szeretne gyűjteni vállalkozásának hivatalos kötelezettségeivel kapcsolatban, ugyanis oldalainkon részletesen felsoroljuk, milyen hivatalos szolgáltatásokat végzünk, és ebből mindenki számára kiderül, neki milyen tennivalói vannak cége szabályos működése érdekében.